Sałatka z paluszkami surimi i majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z paluszkami surimi

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki wyjmujemy wcześniej z zamrażalnika, aby się odmroziły.

Krok 2

Po rozmrożeniu kroimy je w kostkę i przekładamy do naczynia.

Krok 3

Selera odcedzamy z zalewy (można też przepłukać czystą wodą) i dodajemy do paluszków.

Krok 4

Dodajemy mojonez (ilość wg. uznania) i doprawiamy do smaku przyprawą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z paluszkami surimiSałatka z paluszkami surimi

Paluszki surimi często produkowane są z mięsa białych ryb. Bywają nazywane jednak krabowymi, dzięki swojemu charakterystycznemu smakowi. Znajdują zastosowanie jako kluczowy składnik wielu sałatek, świetnie bowiem komponują się z warzywami i owocami. Poniższy przepis udowadnia, że smaczne danie przyrządzisz z zaledwie kilku składników. Paluszki krabowe dobrze połączą się z konserwowym selerem i ananasem (tego z puszki z powodzeniem zastąpisz świeżym, który jest wyrazistszy w smaku). Surimi pokrój w kostkę, wymieszaj z selerem, cienkimi paskami ananasa, sosem na bazie majonezu oraz przyprawy uniwersalnej – i danie gotowe! Serwuj je z dowolnym rodzajem pieczywa. Będzie smaczne np. z chrupiącą bagietką paryską albo z włoską ciabattą. Udekoruj je krabowym paluszkiem albo gałązką świeżego koperku. Wygląd potrawy uatrakcyjnisz dodatkowo, jeśli podasz ją na liściach roszponki. Koniecznie sprawdź ten prosty przepis na smaczną i oryginalną sałatkę. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią. Życzymy smacznego.