
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
150 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię polewamy odrobiną oleju, oprószamy pieprzem, papryką i solą, a następnie wkładamy do piekarnika na 40 minut w 180 stopni
Krok 2
Pod koniec pieczenia w salaterce mieszamy sałatę, plastry ogórka, pokrojony pomidor, posiekaną cebulę i kukurydzę.
Krok 3
Całość polewamy sosem z sosu sojowego, octu, oleju i wody.
Krok 4
Dodajemy upieczoną dynię i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej