
Składniki
300 gramów
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i pokrój w plastry.
Krok 2
Wymieszaj pokrojone warzywa z Przyprawą Knorr. Dodaj musztardę, rozgnieciony czosnek, oliwę, ocet oraz rozmaryn.
Krok 3
Wszystko razem dobrze wymieszaj i wsyp do woreczka do pieczenia.
Krok 4
Woreczek zepnij spinką i umieść w nagrzanym do 180 st. C piekarniku. Piecz ok. 25-30 minut. Podawaj na ciepło lub po wystudzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jesienna sałatka
Trafionym dodatkiem do jesiennych posiłków będzie sałatka z pieczonych warzyw, takich jak ziemniaki, papryka i marchewka. Skorzystaj z poniższego przepisu i przekonaj się, jak smaczna jest ta potrawa. Pierwszym krokiem do jej przygotowania jest obranie marchewki oraz ziemniaków i pokrojenie ich w plastry razem z czerwoną papryką i cebulą. Następnie wymieszaj wszystkie składniki z przyprawą przeznaczoną do pieczonej karkówki. Aby warzywa nabrały wyrazistego smaku, piecze się je z dodatkiem pikantnej ziołowej marynaty, którą przyrządzisz z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, musztardy, czosnku oraz świeżego rozmarynu. Marynatę połącz z pokrojonymi jarzynami, a całość umieść w specjalnym woreczku do pieczenia i zepnij klipsem. Taki sposób pieczenia sprawi, że warzywa będą smaczniejsze i pozostaną soczyste. Gotową sałatkę serwuj na ciepło lub na zimno do wszelkiego rodzaju dań mięsnych – pieczonego schabu, zrazów oraz kotletów. Z czym podasz jesienną sałatkę? Podziel się propozycjami w komentarzu.