
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 kilogram
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
100 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na kosteczkę, a cebulę posiekaj.
Krok 3
Masło rozgrzej w rondelku i wrzuć cebulę. Podsmaż, następnie dodaj migdały i miód.
Krok 6
Mięso z warzywami duś przez ok. 30 minut pod przykryciem. Udka podawaj posypane posiekaną natką pietruszki i prażonym sezamem.
Krok 2
Kurczaka ułóż w miseczce, skrop olejem i posyp pieprzem, szafranem, cynamonem, przyprawą Knorr i odstaw na 10 minut.
Krok 4
Teraz wrzuć pomidory i duś kilka minut.
Krok 5
W innym rondelku rozgrzej olej i smaż na nim kawałki kurczaka na rumiano, po czym przełóż je do warzyw.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej