Kurczak z ryżem po chińsku w sosie - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak z ryżem po chińsku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.

Krok 2

Dodajemy posiekaną dymkę i pokrojoną w zapałki marchewkę Przesmażamy jeszcze chwilę do zmięknięcia marchewki.

Krok 3

Dodajemy ananasa pokrojonego w kawałki oraz sos słodko-kwaśny. Gotujemy na wolnym ogniu kilka minut.

Krok 4

Ryż nakładamy do miseczek i polewamy sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej