Sałatka z roszponki, kurczaka i gruszki z grahamką
średnie
86 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
100 gramów
200 gramów
2 sztuki
6 łyżeczek
4 łyżeczki
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Bułkę pokrój wzdłuż na cienkie kromki.

Krok 2
Roszponkę umyj, przebierz, osusz. Gruszkę umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na małe cząstki (np. ósemki).

Krok 3
Mięso z kurczaka umyj, osusz. Ugotuj na parze. Po ostudzeniu pokrój na kawałki.

Krok 4
Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy włoski z suszonymi pomidorami rozmieszaj z octem jabłkowym i niewielką ilością wody. Dodaj oliwę z oliwek i dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Orzechy laskowe grubo posiekaj.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, manganu, witaminy E, niacyny.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej