
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
150 mililitrów
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa myjemy, osuszamy.

Krok 2
Seler naciowy kroimy w plasterki i zasalamy na ok. pół godziny. W tym czasie kroimy ogórka i pomidory w kostkę. Gdy seler puści sok odciskamy go.

Krok 3
Do miski wkładamy warzywa, pieprzymy lekko (nie dodajemy już soli). Majonez mieszamy z jogurtem i całość zalewamy powstałym sosem. Jeśli jest taka konieczność to jeszcze doprawiamy do smaku.

Krok 4
Na drugi dzień zrobiłam taką sałatkę tylko bez jajek i była znakomitym dodatkiem do obiadu (do ziemniaczków i smażonej ryby).

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej