
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
8 plastrów
15 sztuk
10 sztuk
1 sztuka
1 pęczek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę rwiemy na małe kawałki.
Krok 2
Pomidorki kroimy na połówki.
Krok 3
Rzodkiewkę i ogórka kroimy w kostkę. Szynkę w paseczki.
Krok 4
Mieszamy wszystkie składniki z sosem przygotowanym według opisu na opakowaniu.
Krok 5
Podajemy posypaną szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z szynką
Sezon wiosenny i letni kuszą świeżymi warzywami. To doskonała okazja do samodzielnego przyrządzania prostych i szybkich sałatek z ich wykorzystaniem. Proponujemy Ci wariant z dodatkiem wędliny – sprawdzi się polędwica, gotowany drób oraz szynka parmeńska. Pokrój ją na paski lub większe kawałki. Do sałatki wybierz dowolny gatunek pomidora – malinówka oraz pomidory koktajlowe charakteryzują się słodkim posmakiem. Do całości dodaj także świeżego ogórka. Dojrzałego należy obrać ze skórki i ewentualnie wykroić z niego twarde ziarenka. W sezonie sięgnij również po pęczek rzodkiewki – możesz ją zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub skroić w cieniutkie talarki. Wspomniane składniki zmieszaj z porwanymi kawałkami sałaty. Dla urozmaicenia wyglądu i smaku dania warto przygotować własny miks sałat. Ciekawie będzie prezentować się połączenie masłowej, lodowej, rzymskiej i czerwonej. Sałatkę z szynką na koniec dopraw sosem koperkowo-ziołowym. Ostra papryka zaakcentuje nutę pikanterii, a smacznym dodatkiem mogą okazać się chrupiące grzanki. Wykorzystaj czosnkowe lub paprykowe.