
Składniki
100 gramów
5 gramów
1 łyżka
40 gramów
20 gramów
5 gramów
3 gramy
3 gramy
40 gramów
3 gramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soję ( chodzi o tempeh) pokroić plastry, włożyć do zamykanego pojemnika) wsypać mąkę ziemniaczaną i potrząsać tak długo, aż równo się obtoczy w mące.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, tak żeby pokrywał całe dno.
Krok 3
Na gorący olej wyłożyć panierowane plastry tempehu i smażyć przez 3 minuty z jednej strony, do momentu, aż panierka się zarumieni . Wtedy obrócić i smażyć tak samo z drugiej strony.
Krok 4
W międzyczasie przygotować marynatę: sos sojowy, syrop z agawy i przyprawy podgrzewamy razem ok. 5 min.
Krok 5
Usmażony tempeh łączymy z sosem.
Krok 6
Podajemy na sałacie lub z makaronem ryżowym.
Krok 7
Posypujemy sezamem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej