Sałatka z tempehem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tempehem

Autor: Anna Jezierska

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

5 gramów

1 łyżka

40 gramów

20 gramów

5 gramów

3 gramy

3 gramy

40 gramów

3 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soję ( chodzi o tempeh) pokroić plastry, włożyć do zamykanego pojemnika) wsypać mąkę ziemniaczaną i potrząsać tak długo, aż równo się obtoczy w mące.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej, tak żeby pokrywał całe dno.

Krok 3

Na gorący olej wyłożyć panierowane plastry tempehu i smażyć przez 3 minuty z jednej strony, do momentu, aż panierka się zarumieni . Wtedy obrócić i smażyć tak samo z drugiej strony.

Krok 4

W międzyczasie przygotować marynatę: sos sojowy, syrop z agawy i przyprawy podgrzewamy razem ok. 5 min.

Krok 5

Usmażony tempeh łączymy z sosem.

Krok 6

Podajemy na sałacie lub z makaronem ryżowym.

Krok 7

Posypujemy sezamem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tempehem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tempehem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tempehem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tempehem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tempehem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tempehem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tempehem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tempehem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej