Sałatka ziemniaczana “wiosenna” z jabłkiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
19 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
500 gramów
1 pęczek
3 sztuki
50 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
100 gramów
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużej misce pomieszaj majonez, śmietanę z musztardą octem winnym solą i pieprzem. Dodaj natkę pietruszki.
Krok 2
Do tak przygotowanego dresingu dodaj pozostałe składniki.
Krok 3
Wszystko razem dokładnie wymieszaj, odstaw na kilka godzin, aby składniki się przegryzły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej