Sałatka ziemniaczana z groszkiem zielonym | Przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
204 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

723 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

971 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

0.5 szklanki

1 sztuka

5 łyżek

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos czosnkowy - sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem oraz jogurtem. Dodaj musztardę i wymieszaj. Groszek rozmroź a cebulę pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Ziemniaki w mundurkach oraz jajka pokrój w jednakowej wielkości 2 cm kostkę.

Krok 3

W dużej misce połącz ziemniaki, jajka, groszek oraz cebulę. Dodaj przygotowany sos i wymieszaj. Sałatkę dopraw pieprzem i przełóż do salaterki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiej sałatki idealnie pasuje chrupiący boczek. Wędzony boczek pokrój a następnie upiecz na pergaminie w piekarniku na chrupko. Pokrusz i dodaj do sałatki.

1

Opinie o przepisie

  • Karolina Bednarek

    Karolina Bednarek , 31.03.2016

    ja mam dośc duży zamrażalnik , mój panasonica przetrzymał już niejedne święta :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ziemniaczana z groszkiemSałatka ziemniaczana z groszkiem

Jeśli szukasz smacznej, a zarazem niezbyt skomplikowanej w przygotowaniu przekąski, koniecznie wypróbuj przepis na sałatkę ziemniaczaną z zielonym groszkiem. W misce wymieszaj ze sobą ugotowane w mundurach ziemniaki, jajka, groszek oraz czerwoną cebulę. Całość koniecznie polej przyrządzonym uprzednio sosem – wystarczy, że czosnkowy sos sałatkowy połączysz z majonezem, jogurtem naturalnym oraz musztardą (aby otrzymać nieco pikantniejszy smak, dodaj odrobinę musztardy Dijon). Gotową sałatkę dopraw do smaku czarnym pieprzem i podawaj razem ze świeżą bagietką lub czosnkowymi grzankami. Pamiętaj, że przepis na sałatkę ziemniaczaną możesz w prosty sposób modyfikować, np. dodając do niej również inne składniki – idealnym dodatkiem do ziemniaków będzie m.in. chrupiący boczek (wędzony boczek pokrój, a następnie upiecz na chrupko). Nie zapomnij również o serze pleśniowym oraz podprażonych pestkach dyni. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj pyszną sałatkę ziemniaczaną. Koniecznie według naszego przepisu. Do dzieła!