Sandacz po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
137 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z limonek.

Sandacz po tajsku - Krok 1

Krok 2

Czosnek, chili i kolendrę posiekaj i dodaj do marynaty.

Sandacz po tajsku - Krok 2

Krok 3

Trawę cytrynową pokrój w większe kawałki i wymieszaj z resztą przypraw.

Sandacz po tajsku - Krok 3

Krok 4

Kawałki ryby wymieszaj z marynatą.

Sandacz po tajsku - Krok 4

Krok 5

Ułóż rybę na pergaminie na blaszce i piecz około 10 minut w temperaturze 170 stopni.

Sandacz po tajsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sandacz po tajskuSandacz po tajsku

Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z limonek.