
Składniki
0.5 szklanki
1 opakowanie
150 gramów
80 gramów
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj aromatyczny sos mieszając oliwę z połową jagód, sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. Odstaw na kilka minut.

Krok 2
Szpinak dokładnie umyj, osusz i ułóż razem z serem na talerzu.

Krok 3
Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plasterki i dodaj do sałatki.

Krok 4
Sałatkę polej po wierzchu sosem jagodowym i posyp dodatkowo całymi jagodami.


Dobra rada:
Aby uczynić smak sałatki jeszcze ciekawszym, zamiast zwykłego twarogu możesz użyć sera ricotta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z jagodami
Jeśli masz tylko kilkanaście minut, żeby przygotować lunch na następny dzień do pracy i szukasz pomysłu na coś pysznego, a zarazem niebanalnego – spróbuj koniecznie sałatki z jagodami, szpinakiem i serem. Wszystkie składniki, które są potrzebne do wykonania tego dania kupisz bez problemu latem czy jesienią, ale wiele marketów oferuje produkty sezonowe również zimą. Sekret tego dania kryje się w oryginalnym połączeniu owoców, warzyw i twarożku. O ile szpinak, cukinia i ser tworzą dość typowy związek, to dodanie do nich jagód sprawia, że z pewnością pozytywnie zaskoczy cię niecodzienny smak tej sałatki. Jagody wykorzystaj najpierw do przygotowania aromatycznego sosu, a następnie posyp nimi gotowe danie. Jeśli dysponujesz innymi owocami, np. malinami lub jeżynami, możesz wzbogacić o nie to danie. Doznania dla podniebienia gwarantowane!