Schab na sposób śląski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab na sposób śląski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 kilogram

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

0.75 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natnij tak, aby powstał płaski płat.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z solą, pieprzem i papryką, natrzyj mięso.

Krok 3

Kiełbasę pokrój w kostkę, ułóż na mięsie, po czym zwiń je i obwiąż dokładnie nicią.

Krok 4

Cebule pokrój w krążki.

Krok 5

Mięso posyp mąką i podsmaż na margarynie w brytfance razem z cebulami.

Krok 6

Zalej bulionem i duś około pół godziny.

Krok 7

Brytfankę wstaw do piekarnika i piecz mięso 45 minut w temperaturze 200 stopni. Po 30 minutach pieczenia posyp kminkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej