Schabowy Mac'n Cheese Bacon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowy Mac'n Cheese Bacon

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

6 plastrów

1 opakowanie

250 gramów

25 gramów

50 gramów

3 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. W międzyczasie przygotować sos serowy według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Boczek smażyć na rumiano, pokroić drobno, dodać do sosu, a następnie makaron, wymieszać.

Krok 3

Schab rozbić cienko, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Nakładać ma mięso sporą ilość makaronu, zwijać na kształt rolady.

Krok 4

Przygotowane rolady obtaczamy w mące, jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju do złotego koloru. Podawać na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej