Ser kozi z estragonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser kozi z estragonem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.5 pęczka

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ser w kostkę o boku 2,5 cm.

Krok 2

Posiekaj papryczki chilli, zmiażdż ziarna pieprzu i przeciśnij przez praskę czosnek.

Krok 3

Połącz marynatę z serem. Wstaw do lodówki najlepiej na noc. Podawaj z pieczywem.

Krok 4

W misce wymieszaj oliwę z pieprzem, czosnkiem, porwanymi listkami estragonu, chilli, octem i marynatą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser kozi z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser kozi z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser kozi z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser kozi z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser kozi z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser kozi z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser kozi z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser kozi z estragonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej