Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
220 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

279 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

glazura do skrzydełek:

50 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

3 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, osusz i porozcinaj na pojedyncze kawałki. Końcówkę skrzydełka zwaną lotką usuń (nie nadaje się ona do grillowania). W miejsce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Knorr z ketchupem Hellmann's i olejem w powstałej marynacie obtocz skrzydełka. Skrzydełka pozostaw w chłodnym miejscu w marynacie na co najmniej 12 godzin.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 1

Krok 2

Przygotuj glazurę mieszając wszystkie składniki do glazury, oprócz ziarna sezamowego.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 2

Krok 3

Skrzydełka grilluj na średnio rozgrzanym grillu po około 10 minut z każdej strony. Po tym czasie przełóż je do glazury. Dokładnie obtocz w glazurze i ułóż ponownie na grillu. Dopiekając je przez kolejne 10 minut. W tej fazie odwracaj kawałki co jakiś czas aby się nie przypaliły.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 3

Krok 4

Na koniec grillowania skrzydełka jeszcze raz obtocz w marynacie, przełóż na półmisek i posyp z wierzchu ziarnem sezamu.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

W ten sam sposób możesz przygotować również pałki czy uda z kurczaka.

1

Opinie o przepisie

  • Ela kajda

    Ela kajda , 15.05.2018

    Bardzo smaczne dziękuję

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skrzydełka w glazurowane sosem hoisinSkrzydełka w glazurowane sosem hoisin

Skrzydełka umyj, osusz i porozcinaj na pojedyncze kawałki. Końcówkę skrzydełka zwaną lotką usuń (nie nadaje się ona do grillowania). W miejsce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Knorr z ketchupem Hellmann's i olejem w powstałej marynacie obtocz skrzydełka. Skrzydełka pozostaw w chłodnym miejscu w marynacie na co najmniej 12 godzin.