Śledzie opiekane z kartoflami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie opiekane z kartoflami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

null

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby wypatrosz i pozbaw płetw, umyj i osusz.

Krok 2

Obtocz w panierce z jaj i bułki tartej i ułóż na blasze posmarowanej olejem.

Krok 3

Kartofle obierz i pokrój na pół lub na ćwiartki. Umieść obok śledzi na blasze.

Krok 4

Paprykę opłucz, pokrój i usuń nasiona.

Krok 5

Piekarnik rozgrzej do 160 stopni i piecz 30 minut.

Krok 6

Przewróć ryby podczas pieczenia na drugą stronę.

Krok 7

Sprawdzaj czy kartofle są upieczone. Po upieczeniu podaj posypane papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie opiekane z kartoflami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej