Ślimaczki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

275 gramów

100 gramów

250 gramów

75 gramów

1 garść

0.5 opakowania

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody.

Krok 2

Pomidory i fetę drobno posiekać.

Krok 3

Szpinak przesmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Doprawić przyprawami.

Krok 4

Ciasto francuskie posmarować z jednej strony roztrzepanym jajkiem.

Krok 5

Na cieście ułożyć szpinak, pomidory i fetę. Całość posypać przyprawami.

Krok 6

Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić w poprzek na 15 części.

Krok 7

Ślimaczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu posypać startą mozzarellą.

Krok 8

Piec ok. 30 minut w temp. 200°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej