Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

5 sztuk

null

3 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj drobno i wymieszaj z pociętą w małe kawałki rybą.

Krok 2

Dodaj jedno jajko, bułkę tartą, dopraw do smaku i wyrób masę.

Krok 3

Z masy uformuj cztery kotlety i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone.

Krok 5

Bułki opiecz w piekarniku, rozkrój, wsadź do każdej listek sałaty, usmażonego kotleta rybnego i jajko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne hamburgery z ryba i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej