Cykoria zapiekana z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cykoria zapiekana z mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

500 gramów

200 mililitrów

150 gramów

3 łyżki

6 plastrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorie przekrój wzdłuż na pół, odetnij dolne części i wyjmij wewnętrzne liście. Gotuj na parze 15 minut.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami. podziel na 4 porcje.

Krok 4

Między dwoma połówkami cykorii włóż mięso.

Krok 5

Do śmietany dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody. Dopraw pieprzem i delikatnie solą. Gotuj aż zgęstnieje, dopraw gałką muszkatołową.

Krok 6

Owiń szynką i włóż do naczynia żaroodpornego, wlej sos i posyp serem. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa jarzynowa z kalafiorem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej