Hamburger à la gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger à la gyros

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
497 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

212 osób wydrukowało

Pobierz pdf

426 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr (większą część z opakowania) przesyp do miski i zalej 4 łyżkami gotującej się wody. Odczekaj chwilę, a następnie wymieszaj go z mielonym mięsem.

Hamburger à la gyros  - Krok 1

Krok 2

Farsz podziel na cztery części. Z każdej porcji uformuj hamburgera. Mięso usmaż na patelni lub ugrilluj.

Hamburger à la gyros  - Krok 2

Krok 3

Bułki przetnij na pół i opiecz na patelni lub w piekarniku.

Hamburger à la gyros  - Krok 3

Krok 4

Cebulę i ogórka pokrój w kostkę, a sałatę w małe kawałki. Warzywa wymieszaj z dipem i ułóż na spodzie hamburgera. Pomidora pokrój w plastry i ułóż na kanapce. Wszystko przykryj drugą częścią bułki. Hamburgera możesz dodatkowo zapiec z żółtym serem i wzbogacić plastrami wysmażonego, chrupiącego boczku.

Hamburger à la gyros  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Sabcia

    Sabcia , 27.11.2021

    Przepychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Rydzy

    Sławomir Rydzy , 23.04.2021

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Gabrysz

    Daria Gabrysz , 15.03.2018

    Przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Jasiński

    Mateusz Jasiński , 21.04.2017

    Smakołyk

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger à la gyros  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hamburger à la gyros Hamburger à la gyros

Fix Knorr (większą część z opakowania) przesyp do miski i zalej 4 łyżkami gotującej się wody. Odczekaj chwilę, a następnie wymieszaj go z mielonym mięsem.