
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr (większą część z opakowania) przesyp do miski i zalej 4 łyżkami gotującej się wody. Odczekaj chwilę, a następnie wymieszaj go z mielonym mięsem.

Krok 2
Farsz podziel na cztery części. Z każdej porcji uformuj hamburgera. Mięso usmaż na patelni lub ugrilluj.

Krok 3
Bułki przetnij na pół i opiecz na patelni lub w piekarniku.

Krok 4
Cebulę i ogórka pokrój w kostkę, a sałatę w małe kawałki. Warzywa wymieszaj z dipem i ułóż na spodzie hamburgera. Pomidora pokrój w plastry i ułóż na kanapce. Wszystko przykryj drugą częścią bułki. Hamburgera możesz dodatkowo zapiec z żółtym serem i wzbogacić plastrami wysmażonego, chrupiącego boczku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej