Smaczne jajka po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne jajka po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

6 sztuk

null

1 sztuka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, osusz i rozkrój. Usuń gniazda nasienne, potnij w cienkie paseczki.

Krok 2

Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojoną Papryczkę przez kilka minut, aż zmięknie. Dopraw do smaku i przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Wymieszaj z osączonym z zalewy groszkiem.

Krok 3

Rozsuń farsz w 6 miejscach i w każde wbij surowe jajko. Oprósz solą i posiekaną bazylią.

Krok 4

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.30 minut.

Krok 5

Smaczne jajka po meksykańsku podawaj razem z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej