Smaczny lin w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny lin w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

koperek i natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Dzwonka lina umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i podduś w szklance wody rozmieszanej ze śmietaną na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Dopraw do smaku pieprzem, solą i wyciśniętym z cytryny sokiem.

Krok 4

Skórkę z owocu zetrzyj i odłóż.

Krok 5

Ryby osącz i przełóż na talerze.

Krok 6

Sos gotuj do momentu gdy zgęstnieje, dodaj posiekaną zieleninę i polej dzwonka.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny lin w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej