
Składniki
250 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
koperek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 2
Dzwonka lina umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i podduś w szklance wody rozmieszanej ze śmietaną na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 3
Dopraw do smaku pieprzem, solą i wyciśniętym z cytryny sokiem.
Krok 4
Skórkę z owocu zetrzyj i odłóż.
Krok 5
Ryby osącz i przełóż na talerze.
Krok 6
Sos gotuj do momentu gdy zgęstnieje, dodaj posiekaną zieleninę i polej dzwonka.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej