
Składniki
null
null
null
null
0.5 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj dokładnie, osusz i skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprósz solą i pieprzem i odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce.
Krok 2
Filety osusz delikatnie i panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej