Smaczny smażony szczupak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny smażony szczupak

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
26 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

0.5 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj dokładnie, osusz i skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprósz solą i pieprzem i odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Filety osusz delikatnie i panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej