Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym
NOWY PRZEPIS
łatwe
65 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
80 mililitrów
sos:
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko dokładnie rozmieszaj.
Krok 2
Grzyby obtocz w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w panierce Knorr.
Krok 3
Połącz składniki na sos ze sobą.
Krok 4
Grzyby smaż po 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Podawaj z dresingiem orientalnym.

Dobra rada:
Do panierki idealnym dodatkiem będzie dodanie łyżki ziaren sezamu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z czosnkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smażone boczniaki z dresingiem orientalnym
Szukacie pomysłu na smaczną przystawkę? Smażone boczniaki z dressingiem orientalnym są świetnym pomysłem! Przygotujcie tę potrawę, a przeniesiecie się w kulinarną podróż! Smak tych grzybów zachwyca, jest delikatny i słodki. Nic dziwnego, że boczniaki zyskują coraz większą popularność. Uwaga! Wybierajcie boczniaki z niewielkimi kapeluszami, dzięki czemu nie natraficie na grzyby lekko łykowate. Sam proces smażenia jest bardzo łatwy! Trwa on zaledwie 3 minuty, dlatego bacznie obserwujcie grzyby, aby się nie przypaliły.
Dla kogo?
Boczniaki to opcja idealna dla każdego fana grzybów. Są smaczne i aromatyczne, dlatego ciężko jest im się oprzeć!
Na jaką okazję?
Smażone grzyby doskonale sprawdzą się podczas spotkań ze znajomymi. Z pewnością każdy doceni Wasze starania i ten znakomity smak! Możecie również przygotować boczniaki jako podwieczorek lub kolację. Zróbcie dla siebie małą ucztę!
Czy wiesz, że?
Boczniaki charakteryzują się kruchością, dlatego musicie uważać, żeby ich nie uszkodzić, np. podczas mycia. Najlepiej zrobić to szybko i pod zimną wodą. Bądźcie delikatni, a z pewnością Wasze grzyby będą doskonałe.
Dla urozmaicenia:
W potrawie ważny jest aromatyczny sos. Ten orientalny dressing, który Wam polecamy, doda aromatu smażonym grzybom. Polejcie nim boczniaki i cieszcie się znakomitą przekąską. Pycha!