Soczewica - puree przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewica - puree

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę wypłucz, wsyp do garnka i zalej wodą 1 cm nad powierzchnię. Mocz przez pół godziny.

Krok 2

Gotuj przez 5 minut, cały czas mieszając.

Krok 3

Kiedy będzie miękka dodaj masło i mieszając odparuj wodę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej