
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 litr
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion podgrzej.
Krok 2
Buraki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Z każdego plasterka przy pomocy foremki wytnij gwiazdkę.
Krok 3
Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
Wszystkie warzywa wrzuć do rosołu, gotuj do czasu, gdy będą miękkie.
Krok 5
Barszcz dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzu dodaj do barszczu śmietany.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej