
Składniki
null
null
3 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
0.75 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i osusz.
Krok 2
Piwo wymieszaj z odrobiną oliwy i miodem, rozetrzyj razem z posiekanym czosnkiem i dopraw do smaku.
Krok 3
Włóż mięso i marynuj w chłodnym miejscu przez 12 godzin.
Krok 4
Filety smaż na rozgrzanym grillu przez 40 minut, często polewając soczystą kaczkę pozostałą miodową marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej