Sorbet cytrynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sorbet cytrynowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytryny sparz. Z cytryn zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.

Krok 2

W rondlu wymieszaj wodę, skórkę z cytryny i cukier. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści.

Krok 3

Następnie przelej do dzbanka i wystudź do temperatury pokojowej. Wymieszaj z sokiem z cytryny.

Krok 4

Płyn wlej do formy do ciasta, przykryj folią, po czym wstaw do lodówki na 3 godziny. Syrop zmiksuj z białkiem, włóż z powrotem do formy i przykryj folią.

Krok 5

Zamrażaj przez 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sorbet cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej