
Składniki
2.5 szklanki
1 szklanka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytryny sparz. Z cytryn zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.
Krok 2
W rondlu wymieszaj wodę, skórkę z cytryny i cukier. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści.
Krok 3
Następnie przelej do dzbanka i wystudź do temperatury pokojowej. Wymieszaj z sokiem z cytryny.
Krok 4
Płyn wlej do formy do ciasta, przykryj folią, po czym wstaw do lodówki na 3 godziny. Syrop zmiksuj z białkiem, włóż z powrotem do formy i przykryj folią.
Krok 5
Zamrażaj przez 3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej