
Składniki
1 opakowanie
10 sztuk
1 opakowanie
1 litr
2 sztuki
200 gramów
500 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr rozmieszaj ze śmietaną, zagotuj i wystudź. Naczynie żaroodporne natłuść.
Krok 2
Bulion zagotuj, rybę pokrój na mniejsze kawałki i wraz z krewetkami sparz krótko w bulionie.
Krok 3
Naczynie żaroodporne posmaruj przygotowanym sosem, ułóż warstwę makaronu a następnie rozłóż kawałki ryby, krewetki i mięso krabowe. Wierzch posmaruj sosem i przykryj płatami makaronu.
Krok 4
Czynność tę powtórz do wyczerpania składników kończąc warstwą makaronu oraz sosu. Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 °C i piecz przez 35-40 minut.

Dobra rada:
Do przygotowania takiej lasagne możesz użyć mrożonej mieszanki owoców morza.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lasagne z owocami morza
Lasagne z owocami morza to niezwykle apetyczne połączenie aromatycznych składników. Zapiekane w naczyniu żaroodpornym płaty makaronu stanowią łatwą w przygotowaniu podstawę dania, do której możesz dodać różnorodne produkty. Aby całość miała odpowiednią konsystencję, przygotuj sos ze śmietany, a następnie odstaw go do ostudzenia. Rybę oraz krewetki sparz w bulionie, dzięki czemu nabiorą intensywnego smaku. Jaką rybę oraz owoce morza wybrać? Zdecyduj się na jedną z odmian białych ryb, które charakteryzują się delikatnym mięsem, np. dorsza lub solę, a także małe krewetki koktajlowe. Zamiast nich możesz użyć mrożonej mieszanki, np. krewetek, kalmarów oraz małż. Przygotowanym wcześniej sosem posmaruj naczynie żaroodporne, po czym układaj kolejne warstwy lasagne i dodatków – tak, aby danie wykończyć warstwą sosu. Całość będzie gotowa do podania po kilkudziesięciu minutach zapiekania. Przed końcem pieczenia możesz posypać potrawę żółtym serem. Lasagne serwuj ze świeżą sałatą z winegretem. Spróbuj, jak smakuje to danie i podziel się z nami swoją opinią w komentarzu