
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
4 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z jednej cytryny otrzyj skórkę, z pozostałych dwóch wyciśnij sok. Podgrzewając oba składniki, dodaj cukier i spraw, aby zupełnie się rozpuścił.

Krok 2
W drugim garnku rozgrzej oliwę z kurkumą. Mieszając cały czas, spraw, aby zabarwiła oliwę na żółto.

Krok 3
Oliwę połącz z sokiem, skórką z cytryny oraz majonezem. Całość dopraw do smaku posiekaną natką koperku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos cytrynowo-koperkowy
Kulinarne zwieńczenie prawie każdej potrawy. Nadaje produktom soczystość, miękkość, podkreśla smak. Co to takiego? Sos! Ilość kombinacji nieograniczona! Zainspiruj się i przygotuj sos cytrynowo-koperkowy, który doda potrawom świeżości, lekkości i koloru.
Dla kogo? Kiedy szukasz sposobu na przekonanie swoich milusińskich do zjedzenia ryby. Jedno jest pewne, podana w towarzystwie sosu cytrynowo-koperkowego zyska uznanie wszystkich domowników!
Na jaką okazję? Obiad z rodziną, lunch z przyjaciółmi, a może spotkanie „na najwyższym szczeblu”? Sos cytrynowo-koperkowy odnajdzie się w każdej sytuacji! Świetnie komponuje się z rybami, neutralizując ich mocny zapach i dodając im aromatu!
Dla urozmaicenia: Nie bój się przypraw - kurkuma w ruch! Dzięki niej sos uzyska wyjątkowy kolor, a także charakterystyczny smak.
Czy wiesz, że? Niektóre sosy wymagają kilkugodzinnego przygotowania. Spokojnie, nie w tym przypadku! Z przygotowaniem sosu cytrynowo-koperkowego poradzą sobie nawet ci, którzy stawiają w kuchni pierwsze kroki.
Nos w sos i do dzieła!