
Składniki
50 gramów
2 sztuki
10 gramów
1 szklanka
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę rozprowadź z połową śmietanki. Wymieszaj.
Krok 2
Drugą połowę zagotuj i pokrusz do niej czekoladę. Dodaj wanilię. Następnie połącz obie masy i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Żółtka utrzyj z cukrem i dodaj masę. Wymieszaj.
Krok 4
Dodaj cukier. Wstaw naczynie do zimnej wody i ciągle mieszając ostudź sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej