Sos diabelski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos diabelski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

1 łyżeczka

null szczypt

1 łyżka

5 łyżek

1 łyżka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez dokładnie ubij z koniakiem, sokiem i skórka z cytryny.

Krok 2

Następnie dodaj ketchup, chilli, sól, cukier i pieprz Cayenne.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj o schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos diabelski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos diabelski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos diabelski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos diabelski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos diabelski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos diabelski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos diabelski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos diabelski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mini pizza
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej