Sos porzeczkowy II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos porzeczkowy II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.6 szklanki

100 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porzeczki opłucz, obierz, zalej wrzącą wodą, ugotuj i przetrzyj.

Krok 2

Mokę ziemniaczaną wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego przecieru. Wymieszaj trzepaczką i zagotuj.

Krok 3

Dodaj cukier i śmietankę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos porzeczkowy II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej