
Składniki
null szczypt
null szczypt
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło zasmaż razem z mąką ziemniaczaną, rozprowadź bulionem Knorra i zagotuj.
Krok 2
Cytrynę sparz, zetrzyj z niej skórkę, a z reszty wyciśnij sok.
Krok 3
Czosnek posiekaj drobniutko i razem ze skórką z cytryny dodaj do sosu.
Krok 4
Dopraw do smaku pozostałym sokiem i przyprawami, gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 5
Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni i tuż przed samym podaniem wymieszaj z cytrynowym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej