Sos sardynkowy I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos sardynkowy I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

30 gramów

null

40 gramów

1

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały i orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Sardynki rozdrobnij.

Krok 3

Następnie połącz z jogurtem, śmietaną i rozdrobnionymi sardynkami. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos sardynkowy I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej