Sos śmietanowy ze szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos śmietanowy ze szczypiorkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 szczypta

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, ostudź i drobno posiekaj. szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z majonezem.

Krok 3

Dodaj do masy szczypiorkowo - jajecznej, dopraw cukrem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr do smaku i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos śmietanowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej