
Składniki
200 mililitrów
1 opakowanie
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do jogurtu dodaj drobno posiekaną cebulę i sos miętowy.
Krok 2
Sos udekoruj listkami mięty. Podawaj do mięs, ryb i warzyw.
Krok 3
Jeżeli nie masz sosu miętowego, to możesz go zrobić poprzez zmiksowanie liści mięty z niewielką ilością wody.
Krok 4
Dodaj sos sałatkowy Knorr i sok z cytryny. Ponownie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej