Sos Gorgonzola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Gorgonzola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

70 gramów

2 łyżki

600 gramów

150 gramów

0.6 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na suchej patelni upraż orzeszki.

Krok 2

Ser gorgonzola drobno pokrój, parmezan zetrzyj na tarce.

Krok 3

Do dużego rondla wlej œśmietanę, dodaj ricottę, parmezan i drobno pokrojoną gorgonzolę. Podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż sery się rozpuszczą. Nie gotuj!

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej