Domowy sos tatarski ze szypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos tatarski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

null szczypt

null szczypt

1 pęczek

1 pęczek

1 łyżka

2 sztuki

1 szklanka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki i grzybki posiekaj w drobniutką kosteczkę, wymieszaj z majonezem, śmietaną i musztardą.

Krok 2

Dopraw do smaku, posiekaj natkę i szczypiorek i dodaj do sosu.

Krok 3

Wymieszaj i wstaw do lodówki do schłodzenia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos tatarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej