Sos „Telefonistek” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Telefonistek”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

4 łyżki

null

null

null

40 gramów

50 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Natkę posiekaj, a paprykę pokrój w paseczki.

Krok 3

Następnie połącz orzechy z majonezem, pokrojoną w paseczki papryką i drobno posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Telefonistek” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej