Sos z tuńczyka do makaronu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z tuńczyka do makaronu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 gramów

15 gramów

1 sztuka

30 gramów

150 mililitrów

4 łyżki

1 opakowanie

120 gramów

3 łyżki

2 opakowania

600 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 2

Masło roztop, podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i pieczarki i usmaż.

Krok 3

Dorzuć tuńczyka, groszek i ser żółty. Chwilę podsmaż.

Krok 4

Wlej wino, biały sos, śmietanę i pietruszkę. Posyp parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej