
Składniki
1.5 kilograma
3 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę.
Krok 2
Otrzyj skórkę z cytryny.
Krok 3
Rozgnieć czosnek, gorczycę, tłuczony pieprz i połącz z cytryną. Dodaj oliwę, przyprawę Knorr i sok z cytryny po czym zmiksuj.
Krok 4
Zamarynuj mięso dzień wcześniej. Nabijaj na szpadki i smaż na oliwie lub piecz na grillu. Posmaruj marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do mięs z rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej