
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę po oczyszczeniu i umyciu porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Dodaj odsączoną kukurydzę, a następnie pokrojonego w półplasterki ogórka.
Krok 3
Posiekaj drobno cebulę. Pomidora i paprykę pokrój niezbyt drobno. Dodaj i całość delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Dodaj odsączony czosnek oraz pokrojony ser feta.
Krok 5
Połącz sos sałatkowy z łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. Polej sałatkę i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypana grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej