Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

5 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, wycinamy głąb i drobno siekamy. Oprószamy sola i zostawiamy na kilka minut by zmiękła.

Krok 2

Brokuła myjemy i siekamy bardzo drobno, dodajemy do kapusty. Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty.

Krok 3

Majonez mieszamy z jogurtem i sosem sałatkowym. Polewamy sałatkę i mieszamy.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z młodej kapusty z brokułem i białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej