Świąteczny zielony rosół przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczny zielony rosół

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyć,obrać i pokroić w słupki.Gotować warzywa z bulionetką drobiową.Umyty pęczak,ugotować w osolonej wodzie.Do zupy dodać pesto oraz przyprawy w tym mini kosteczkę pietruszka.Podawać z kaszą oraz pokrojoną zieleniną.

supermama

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej