Rosół chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

6 sztuk

1 sztuka

2 szczypty

0.5 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej mięso zimną wodą i włóż na średni ogień. Zbierz szumowiny. Ogień zmniejsz do malutkiego i gotuj przez 30 minut.

Krok 2

Pokrój w słupki marchew, pietruszkę, ćwiartkę selera. Do kurczaka dodaj pokrojone warzywa, pozostały seler oraz pora. Imbir, czosnek i chilli drobno posiekaj. Dodaj to wszystko do zupy.

Krok 3

Następnie dodaj sos sojowy, oraz rozgniecioną trawę cytrynową, opłukane grzyby bez zalewy i pędy bambusa. Gotuj aż warzywa zmiękną.

Krok 4

Przygotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Po gotowaniu wyłów z zupy trawę cytrynową, duży kawałek selera i pora.

Krok 5

Dodaj teraz do wywary bulionetkę Knorr.

Krok 6

Kurczaka w zupie podziel na małe kawałki. Rosół podawaj z pozostałymi warzywami i makaronem posypany posiekaną kolendrą.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej