Świateczny żurek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świateczny żurek

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

5 ziaren

4 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować bulion z udka indyka i z warzywami,pod koniec kiedy warzywa będą prawie miękkie i mięso ugotowane dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,gotować do miękkości.

Krok 2

Dodać żurek z butelki (polecam firmy Zbych z Redy),doprawić solą,pieprzem,majerankiem,łyżką cukru, zagotować cały czas mieszając.

Krok 3

Osobno wyjąc udko na talerzyk. Pyszny z dodatkiem jajka,białej kiełbaski:)

supermama

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świateczny żurek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej