
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
3 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 kilogram
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w wodzie. Gdy rozmięknie odciśnij. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz. Do miski włóż mięso mielone, dodaj cebulę, przeciśnięty czosnek, odciśniętą bułkę i jajka.
Krok 2
Dopraw do smaku przyprawą Knorr i wyrób mięso ręką.
Krok 3
Tak przygotowane mięso podziel na trzy równe części. Do jednej części dodaj natkę pietruszki, do drugiej przeciśnięte przez praskę pozostałe ząbki czosnku a do trzeciej paprykę czerwoną i chilli.
Krok 4
Wszystkie masy dokładnie wymieszaj. Formuj małe kuleczki.
Krok 5
Przygotuj patyczki do szaszłyków. Na każdy nabijamy na przemian kotleciki.
Krok 6
Gotowe szaszłyki ułóż na dużej, wysmarowanej olejem, blaszce. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na najwyższą półkę. Piecz ok. 30 minut.
Krok 7
7. Sos śmietanowo-grzybowy Knorr rozgrzej w rondlu. Podawaj szaszłyki z sosem na boku.
Takie szaszłyki możesz również podawać z opiekanymi ziemniakami i ulubioną sałatką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej